VEDIC ART

Wanneer kunst en leven samenkomen

Vedic Art is ontwikkeld door de Zweedse kunstenaar Curt Källman (1938-2010). Hij volgde zijn opleiding in de traditionele kunstacademie van Stockholm, maar al snel volgde hij zijn eigen manier van schilderen. Hij creëerde een methode, geïnspireerd en opgevolgd door Maharishi Mahesh Yogi, waarin hij kunst combineerde met de Vedische filosofie.

Op het Zweedse eiland Öland gaf hij vele jaren cursussen Vedic Art. Momenteel zet zijn zoon Johannes Källman zijn levenswerk verder. Elke zomer komen een groot aantal cursisten van over de hele wereld cursussen volgen op dit prachtige eiland.

www.vedicart.com

Vedic Art bestaat uit 17 principes die je stap per stap dichter bij jouw creatieve flow brengen. Het is een natuurlijk proces: de principes vloeien als het ware vanzelf over in elkaar. Ze nodigen je uit om voorbij de beperkingen van prestatie, rationeel denken, goed en slecht te schilderen. Je schildert vanuit je hart, vanuit je hele wezen. Zo wek je je eigen wijsheid op.

Alle kennis die we nodig hebben om te creëren is al in ons aanwezig, het zit in onze natuur.

Vedic Art is voor iedereen toegankelijk.

Vedic Art leert je niet hoe te schilderen.
Vedic Art is een methode die je helpt te herinneren hoe te creëren.
En niet enkel te herinneren hoe te schilderen en kunst te creëren …

Vanaf het eerste moment dat we horen over de 17 principes,
komen we in contact met de oorsprong van het bestaan,
het verhaal van het leven: waar we vandaan komen en waar we naar toe gaan.

Curt Källman

Ik leerde Vedic Art kennen in Öland, waar ik een basiscursus volgde bij Ania Witwitzka.

Begin 2013 kwam ik 'toevallig' de internationale website van Johannes Källman (www.vedicart.com) tegen en sprak Vedic Art me meteen aan. Het werd een super week in Öland en Vedic Art werd een deel van mijn leven dat me niet meer los zou laten. 

Augustus 2016 volgde ik in België de vervolgcursus bij Tinne Cuyvers (www.artinne.be), en een jaar later de Teacher Training A/B. Ik geef het nu met veel plezier door aan anderen...

  • w-facebook

© 2018 by Brigitte Pasteels Proudly created with Wix.com